Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

STURMTAUCHER LOPETTAA TAI AINAKIN JÄÄ JÄÄHYLLE!

HEVOSET MYYNNISSÄ:

OSTAJA ILMOITTAA KASVATTAJALLE OSOITTEEN MUUTOKSESTA!

KUVIA EI SAA MUKAAN, LUONTEET KYLLÄ!

päivitetty 26.07.2016

SUOMENHEVOSET, ZODIAC:IN KASVATIT, FANFICTION VON GATEAWAY & HESTIA SEPHORA LÄHTEVÄT YSTÄVÄLLENI MIISULLE HIRVITAMMEEN (luvat kuviin, jos haluaa mukaansa)

GLIMMER OF BLOOD, MADAMOISELLE MNEMOSYNE, ISADORA BANDORA, GOLDEN ELEANOR, VEKSUTTIMEN VIKIUKKO JA WAYS BLOODY SECRET JÄÄVÄT MINULLE

TIGRIS WOLF OSTAJA ILMOITTAVAA OTTERLEYLLE

BROCKEBACK CASIMIR OSTAJA ILMOITAA MORI-MORILLE

SCARECROW VON GATEAWAY OSTAJA ILMOITTAA TUULI T. -LLE

OSTOPYYNNÖT VAPAAMUOTOISESTI OSOITTEESEEN: ELSU98@HOTMAIL.FI 

 

 

 

Virtuaalihevonen / A sim game horse

Glimmer of Blood

Maybe next time we can go a little longer
Maybe somehow we can grow a little stronger
Let's go somewhere only we know
I can be your superhero​ 

~ Superhero - Jesper Jenset

Kuvat voi klikata suuremmiksi

   

 

 

Lempinimi Glim Sukupuoli Ori
Rotu ja säkäkorkeus Oldenburg , 172cm Väri ja merkit m , klsi, mhrs, vko x3, otj vej ksk, oej psk
Syntynyt 18.10.2014, 3v Kasvattaja Elsu (VRL-11938)
Painoitus Kenttäratsastus Taso GP , 160cm , 150cm
Omistaja Elsu (VRL-11938)    
Rekisterinumero VH14-013-0180    
Meriitit EV-II    

 

 

Luonne

Yleisesti
Glim on utelias ja ihmisystävällinen. Herra on laiska, ja yrittää aina päästä helpoimmalla.  Hevonen ei hirveästi yritä kohdistaa itseensä huomiota, vaikka sitä saakin herasilmiensä takia. Ori häkeltyy helposti metelistä ja vilkeestä, jonka takia Glim pitää enemmän rauhallisesta sekä hiljaisesta ympäristöstä.


Tallissa
Glim on rauhallinen. Ori hieman häkeltyy jos on paljon toimintaa karsinan edessä, mutta ei mitenkään hermostu. Herra harrastaa hinumista, kun tallin ovi avataan. Orille on aivan sama ketä sieltä tulee, mutta hevosen on pakko ilmoittaa olemassaolonsa. Ruuistaan Glim on tarkka ja ruoka-ajan lähestyessä alkaa potkia karsinan ovea, mutta pieni ärähdys yleensä toimii touhun lopettamiseen.

Tarhassa ja laitumella
Ori pääasiassa vain syö.Tietenkin laitumelle ensimmäistä kertaa pääsy aiheuttaa Glimille semmoiset pärinät, joita on aina hauska ja jopa pelottavaa seurata, hevonen nimittäin vetelee pierupukkilaukkaa aivan lankojen vierestä ja välillä potkut kohdistuvat lankoja päin, joihin ori ei vielä ole kertaakaan jäänyt kiinni. Glim antaa nätisti kiinni ja saattaa tallustella portille vastaan herkkujen toivossa.

Taluttaessa
Glim katselee hieman tammoja sekä oreja. Hevonen kuitenkin pysyy hyvin hallinnassa, jos pienillä nykäisyillä ilmoittaa olevan yhä narun päässä. Oria ei saa antaa talutettavaksi lapsille tai kokemattomille, sillä silloin hevonen vetää taluttajaansa 6-0 eikä tottele edes nykäisyjä. Ei Glim pahaa tarkoita, se vain haluaa pitää hauskaa.

Hoitaessa 
Ori vain seisoo paikoillaan. Glim nostelee kaikki jalkansa nätisti, eikä välitä vaikka olisi vapaana. Hevonen saattaa torkahtaa pitkän puunaussession aikana, ja haukotteleekin yleensä makeasti. Varustaminenkin on orille helppoa, sillä Glim ei steppaile, pullistele tai nostele päätään kilometrin korkeuteen. 

Yleisesti ratsastaessa
Glim toimii pienin ja kevyin avuin. Ori kuumuu herkästi, mutta rauhallisen ratsastajan kanssa pysyy aisoissa. Glimillä on pitkät, liidokkaat ja näyttävät askeleet. 

Koulussa
Glim kulkee pyöreästi ja koko kroppaansa käyttäen. Kokeeneen ratsastajan kanssa Glim näyttää oikein mukavalta, mutta kokemattomien kanssa ei välitä mitä selässä pyydetään, vaan ravailee tai kävelee ympäri kenttää holtittomasti. Glimin peruutus vaatii pientä hiomista. Laukan sekä ravin nostot ja laskut ovat pehmeitä, eikä oria tarvita kahta kertaa pyytää. 

Esteillä
Glim kuumuu esteillä herkästi, mutta tutun ja kokeeneen ratsastajan kanssa ori menee hyvin. Laukka on pyörivää, mutta esteille lähestytään hieman liian lujassa temmossa. Orilla on tapana liiotella hyppyjä, joten ratsastajan on varauduttava isompaan hyppyyn, kuin mitä este vaatii. Erikoisesteet vaativat vielä suuremman hypyn orin mielestä, ja yleensä juuri ennen estettä ori näyttää kieltävän, mutta hyppää kuitenkin pienen mietinnän jälkeen. Ori tarvitsee siis ratsastaa kunnolla erikoisesteille, ja antaa hieman pohjetta ennen ponnistusta. Maastoesteillä ei tee pysähtymisiä, vaan hyppää suoraan yli.

Maastossa
Glim pärjää yksin tai porukassa. Porukassa orin kuitenkin tarvitsee olla ensimmäisenä. Herra osaa mennä rauhallisesti tai kuin mikäkin ohjus. Yleensä maastoesteillä ori paahtaa, mutta esteisiin ei olla kertaakaan jääty jumiin. Glim muistaa aina kuitenkin kuskin selässä, jota kuunnellaankin tarkasti, vaikkakin välillä pienellä viiveellä. Ori rakastaa emänsä tavoin vettä ylikaiken ja hevonen tykkäisi polskia päivät pitkät.

Trailerissa
Glim on rauhassa, jos vain on kaveri mukana sekä heinäsäkki. Oria joudutaan yleensä suostuttelemaan rehuämpärin kera, sekä kaveri täytyy lastata ensin. Glim kuitenkin jää rauhassa traileriin yksinkin, jos kaveri viedään lastauksen jälkeen pois. Ulos ori tulee nätisti, sekä katselee ympärilleen mielenkiinnolla ensimmäisenä hirnuen. Trailerikäyttäytyminen on periytynyt molemmilta vanhemmilta. 

Kisapaikalla
Glim on yleensä rauhallinen. Ori hörisee kaikille vastaantuleville lajitovereille. Lämmittelyssä hevonen katselee ympärilleen jännittyneenä, mutta radalla näyttää parastaan, kun ei ole muuta hälinää ympärillä. Jos mahdollista Glim kannattaa lämmitellä sekä jäähdytellä kauempana hälinästä, jottei ori joudu stressaamaan enempää. Herra on kyllä yleensä se joka rauhoittaa ratsastajansa eikä toisinpäin.

Sukupuu (1-polvinen)

katso täydellinen sukupuu täältä

i. Glimmer of Hope

old 173cm hkkokm

ii. Glimmer

old 174cm km

iii. Glimmer of Stars

old 173cm km

iie. Glimmer of Love

old 172cm hrkkokm

ie. Hope of Life

old 174cm hrkko

iei. Hope

old 176cm m

iee. Beatiful Life

old 174cm hrkkokm

e. Ways Bloody Secret

old 170cm rn

ei. Ways Secret Brown

old 170cm rn

eii. Black Secret

old 166cm m

eie. Brown Sugar

old 170cm rn

ee. Ways Bloody Moon

old 167cm rt

eei. Blue Moon

old 165cm m

eee. Bloody Mary

old 167cm prt

 

Sukuselvitys

(Vain evm! sukuiset)

ii. Glimmer oli rauhallinen kimo kouluori. Hevonen oli energinen, mutta keskitti energiansa työskentelyyn. Orilla ei ratsastanut kuin muutama henkilö, jotka hevonen päästi selkäänsä. Orilla oli tapana liiotella hyppyjä, mutta koulussa loisti. Hevonen ei myöskään pärjännyt olla yksin, mutta seuraksi riitti hyvin ihminen tai heinäkasa. 
iii. Glimmer of Stars oli rento kimo kouluori. Hevonen ei stressannut mistään ja loistikin kouluradoilla. Orilla ei ollut puhdas hyppytyyli, vaan rynni kohti estettä, hypäten aina liian myöhään. Koulussa hevonen käytti koko kroppaansa ja pehmeästi liikkuen. Ori jätti jälkeensä vain viisi jälkeläistä, joista yhdestä tuli menestyvä kenttäratsu. 
iie. Glimmer of Love hiirakonkimo kaunis kenttätamma. Hevoselta taipui niin koulu, esteet kuin maastoratsastuskin. Toki tammalla kokeiltiin myös matkaratsastusta, mutta vain harrastusmuodossa. Hevonen oli seurariippuvainen, jota vain tarhakaveri tai tuttu ihminen helpotti. Tammalle tehtiin kaksi jälkeläistä, joista toinen painoittui kouluun ja toinen kenttään. 
ie. Hope of Life oli vauhdikas hiirakko koulutamma. Hevosen kanssa oli pidättelemistä, sillä energiaa ja rauhattomuutta riitti. Kuitenkin lasten kanssa käyttäytyi rauhaksiin, vaikkakin välillä lähti vetämään taluttajiaan ympäri maita ja mannuja. Ensimmäisen varsansa jälkeen tamma rauhoittui huomattavasti, vaikka puhtia yhä löytyi. Hevonen taittui vaikeampaankin kouluun, kunhan vain ratsastaja tiesi asiansa. Esteillekin tamma kykeni, hevosen lähestyminen oli aina liian vauhdikas ja monen monta hylkyäkin esiintyi. Tammalla oli hyvät kisa-aivot, joita tarvittiinkin. Hevoselle tuli kymmeniä voittoja ja lähemmäs sataa sijoitusta. Hevosella ei teetetty kuin yksi varsa.
iei. Hope oli rento ja vauhdikas musta ori. Hevonen oli painoitettu kouluun, joka kyllä näkyi orin rauhallisissa ja ilmavissa liikkeissä. Ori jaksoi niin kisapuunauksen, kuin lasten talutusratsuna olemisen helposti, ja musta hevonen olikin monen ihmisen lempilistoilla. Hevosella oli takkuileva hyppytyyli, vaikka ylsikin 150cm korkeidenkin esteiden yli. Koulussa ori kuitenkin loisti, astellen GP-tasoisesti radalle ja ulos. Ori jätti jälkeensä kolme jälkeläistä.
iee. Beatiful Life oli hiirakonkimo koulutamma. Hevonen ylsi Intermediairen tasolle asti, liikkuen pehmeästi. Tamman askeleet olivat näyttävät, luonnetta unohtamatta. Hevonen nimittäin tunsi arvonsa, ja käyttäytyi sen mukaan. Tamma ei astunut jalallaankaan ulos, jos oli hiemankin huono ilma, taikka vesilammikkoon ei astuttu vaikka mikä olisi. Myös liian nopeista satulavyön kiristyksistä sai hampaan kuvat käsivarteensa. Ratsastaessa tamma oli todella tarkka käsistä ja pohkeista, sekä liian kovista otteista sai tuta hevosen hampaat varpaissaan. Kyllä hevonen osasi mennä myös nätisti, mutta ratsastaja yleensä joutui selässä kuumottelemaan.

 

Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Emä Omistaja
       
       

Hoito- ja ruokintaohjeet

 

Hoito-ohjeet
Loimitus Käsittely Muuta
Sateella ja tuulella kaulallinen sadeloimi Tarhassa ja laitumella ilman riimua Tarhassa etujaloissa suojat ja bootsit
-5 kaulallinen fleeceloimi Aamuisin ensimmäisten joukossa ulos Romaani jokaiselle ratsastuskerralle
-10 toppaloimi Iltaisin viimeisenä sisälle Liikutuksen jälkeen linimenttiä jalkoihin
-15 toppaloimi ja kaulallinen fleeceloimi   Talvisin karvapehmuste satulavyöhön
-20 kaulallinen fleeceloimi sisälle   Traileriin kuljetussuojat
Pesun jälkeen kaulallinen fleeceloimi    
Talvisin ratsastusloimi    
Maastoon heijastinratsastusloimi    
Traileriin fleeceloimi    
Kesäisin käytettävä hyttysloimea ja kärpäshuppua    

 

Ruokintaohjeet
  Aamu Päivä Ilta
Heinä 2kg 5kg 6kg
Kaura 1l - ½l
Kivennäinen 1dl - -
Magnesium ½mitta - -
Biotiini 1mitta - -
Mysli - - ½l

 

​Varusteet

 

Varusteet: EQP

 

Merkittävät kisasijoitukset

30.01.2016 - EV-II - 25,5p. - 7.5-5-3-2-4-4 (rakenne - suku - käytös - irtohypytys - askellajit - lisäpisteet)

KRJ

sijoituksia 4, joista voittoja 0

29.12.2015 - Korpilampi - GP - 3./28.

30.12.2015 - Korpilampi - GP - 3./38.

1.1.2016 - Whitehall - GP - 5./60.

3.1.2016 - Sturmtaucher - GP - 4./17.

 

 

ERJ

sijoituksia 4, joista voittoja 0

24.10.2015 - Sturmtaucher - 160cm - 2./31.

4.1.2016 - Sturmtaucher - 160cm - 2./17.

5.1.2016 - Sturmtaucher - 160cm - 3./17.

6.1.2016 - Sturmtaucher - 160cm - 4./17.

 

 

KERJ

sijoituksia 0, joista voittoja 0

 

 


Päiväkirja

Valmennukset


29.6.2015 Esteratsastus ; 245 sanaa Elsu ja Glimmer of Blood näkyivät jo kaukaa. He lämmittelivät kentällä ravissa, vaikka ulkona hieman tihkuttikin. Elsu tunsi selvästi hevosensa, sillä hän ratsasti sitä hyvin määrätietoisen ja rauhallisen oloisena. Glimin askeleet olivat liidokkaat ja näyttävät. Ilmestyin aidan reunalle juuri, kun ratsukko nosti laukan. Moikkasin ja kerroin menon näyttävän oikein hyvältä. Elsu kiitti hymyillen ja ratsasti hevosta taidokkaasti. Hänestä näki, ettei hän ensimmäistä kertaa ollut satulassa. Annoin heidän verrytellä laukassa rauhassa molempiin suuntiin. He saivat hetken kävellä, kunnes alettiin työstää Glimiä ravipuomeilla ja kavaleteilla. Elsu kertoi, että ori kuumui helposti ja otti helposti todella nopeita lähestymisiä. Glim hyppäsi kavaletit, mutta ratsastaja oli jo varautunut. Ohjeistin Elsua ratsastamaan orin avuilleen puolipidätteillä ja pienillä ympyröillä. Ratsastaja sai tehdä tosissaan töitä, että ori ei hypännyt metrin ilmavaralla pieniä esteitä. Kun Glim alkoi ylittää esteet ja puomit puhtaasti ja sopusuhtaisesti molempiin suuntiin alkoi ratsukko tulla 80 sentin jumppaa. Esteet ylittyivät hienosti, vaikkakin kovaa ja korkealta. Elsu käänsi orin tiukalle ympyrälle ja ratsasti sitä taidokkaasti rauhalliseksi. Kerta kerralta meno alkoi hieman rauhoittua, mutta ratsukko tuli yhä vähän liian kovaa. Glim alkoi kuitenkin pikku hiljaa jopa rauhoittua ja keskittyä sovittamaan askeleensa. Korotin esteet metriin ja annoin ratsukon tulla ne molempiin suuntiin. Meno alkoi olla jo melko hallittua, vaikka askeleet eivät sopineet täysin väleihin. Pyysinkin Elsua kiinnittämään niihin enemmän huomiota. Elsu sovitti hevosen pitkät askeleet väleihin hyvin. Sain korottaa esteitä aina kymmenellä sentillä, kunnes tultiin 160 senttiin. Esteet ylittyivät hienosti, vaikka muutamia pudotuksia tulikin. Ratsukko jäi vielä verryttelemään, kun poistuin kentän laidalta hymyillen. - Steffy

Omistajan kirjoittamat

00.00.0000

Sturmtaucher on virtuaalitalli, eli mitään ei tapahdu oikeasti!

©2019 Sturmtaucher - suntuubi.com